Slot: 'Hij speelde echt een geweldige wedstrijd, hele seizoen al goed'

6 februari om 15:12

Arne Slot heeft genoten van het spel van zijn Feyenoord in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam. De oefenmeester vond het een van de beste wedstrijden van dit seizoen en looft uitblinker Orkun Kökcü.

Feyenoord won simpel met 4-0 in de eigen Kuip, tot groot genoegen van Slot. "Aan het einde van de rit is het wel één van onze beste wedstrijden van dit seizoen geweest. Zo goed als in het eerste halfuur heb ik Feyenoord nog niet zien spelen dit seizoen. Ik vond het echt indrukwekkend hoe goed we waren."

Slot noemt daarbij de tweede treffer van zijn ploeg. "Het tempo aan de bal, de beweging, het los spelen van een tegenstander die met z'n allen voor de goal stonden. En natuurlijk de 2-0 als ultiem moment, die we vanaf de keeper opbouwen, helemaal naar de andere kant spelen en een mooie goal maken. Dus kon ik dat eerste halfuur lekker droog in de dug-out zitten."

Een van de uitblinkers bij Feyenoord was - niet voor het eerst de laatste tijd - Kökcü. "Hij speelde echt een geweldige wedstrijd. Orrie speelt het hele seizoen al heel goed, maar ik vind ook dat hij steeds beter gaat spelen", aldus Slot. "Maar in de kritiek die er steeds is geweest, heb ik mij maar in bepaalde mate kunnen vinden. Ik heb altijd gezien dat hij heel belangrijk is in ons aanvalsspel. Dat hij nu nog beter is dan aan het begin van het seizoen, is overduidelijk."