Driessen hard: 'Van der Sar geen goede directeur, Ajax moet ingrijpen'

Driessen hard: 'Van der Sar geen goede directeur, Ajax moet ingrijpen'

08-02-2022 08:34
201

Valentijn Driessen plaatst serieuze vraagtekens bij de positie van Edwin van der Sar als algemeen directeur van Ajax. De chef voetbal van De Telegraaf ziet dat de Amsterdamse club steeds weer negatief in het nieuws komt.

Driessen wijst naar het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars, maar de voormalig directeur voetbalzaken kwam al eerder in het nieuws doordat hij zijn naam verbond aan cryptobedrijf Xpose Protocol, wat later een scam bleek. Daarnaast is er onder meer kritiek op de afhandeling van de situatie Abdelhak Nouri. "Dit is allemaal onder auspiciën van de algemeen directeur, Edwin van der Sar", zegt de verslaggever bij VI Vandaag. "Daar is wel het nodige loos."

Wedden

Meer odds

"Dan ga je je afvragen of dit wel een goede algemeen directeur is voor een club als Ajax", gaat Driessen verder. "Mijn antwoord is 'nee'. Veel van die zaken hadden voorkomen kunnen worden. Hij heeft niet de uitstraling van een directeur, maar ook niet de daden van een directeur." Hij ziet een verschil met de vertrokken Overmars. "Die heeft wel wat neergezet. Dat vind ik een goede directeur voetbalzaken, los van wat er nu aan de hand is. Maar bij Edwin van der Sar heb ik niet het idee: daar loopt de grote directeur van Ajax."

Driessen denkt dat de positie van Van der Sar intern ook onder druk zal komen te staan. "Ik denk dat de raad van commissarissen wel moet nadenken of hij ook moet vertrekken. Zeker als hij heeft geweten over wat er is gebeurd. Dan moet je natuurlijk ingrijpen. Ik vind dat hij het had moeten weten. Als je tien jaar dag en nacht met hem hebt samengewerkt, moet er een keer een lichtje gaan branden."