Cambuur maakt het seizoen af zonder Henk de Jong: Heel vervelend

Cambuur maakt het seizoen af zonder Henk de Jong: "Heel vervelend"

10-03-2022 11:04
38

SC Cambuur zal het seizoen af moeten maken zonder hoofdtrainer Henk de Jong. De Jong was op de weg terug, maar heeft nog te veel klachten en kan daardoor niet volledig functioneren. Hij richt zich op zijn herstel en gezondheid.

De Jong was al een tijdje afwezig nadat de artsen een cyste in zijn hoofd hadden ontdekt. Na een herstelperiode was hij op de weg terug en leek alles goed te gaan, maar dat blijkt toch niet het geval. De Jong doet een stap opzij en richt zich op zijn herstel.

"We hoeven er geen zielig verhaal van te maken, want er zijn momenteel veel ergere dingen aan de hand in de wereld. Voor mij en voor ons is dit wel heel vervelend, maar op dit niveau kun je niet maar voor een deel functioneren", licht De Jong zijn besluit toe op de clubsite van Cambuur. "Ga er nu alles aan doen om weer helemaal topfit te worden en dan hoop ik er bij de start van het nieuwe seizoen weer volledig te zijn."

Algemeen directeur Ard de Graaf van Cambuur stelt dat de absentie van De Jong 'vervelend' is, maar dat gezondheid voorop staat en de hoofdtrainer alle tijd en ruimte krijgt om volledig te herstellen. "Daarbij verzoeken we ook om Henk zoveel mogelijk deze rust te gunnen en als club gaan we ons intern beraden over de invulling van de technische staf voor de rest van het huidige seizoen."