'Iemand als Onana die met zijn hoofd ergens anders is, moet je niet opstellen'

'Iemand als Onana die met zijn hoofd ergens anders is, moet je niet opstellen'

16-03-2022 18:28
97

Kiki Musampa vraagt zich af of Ajax wel verder moet met Andre Onana op doel. De Kameroener keept volgend seizoen niet meer in Amsterdam en dat heeft volgens de voormalig aanvaller weerslag op zijn spel.

Onana maakte dinsdagavond een fout, waardoor Darwin de winnende goal voor Benfica kon maken en Ajax uit de Champions League vloog. Volgens Musampa, die nog altijd de laatste speler is die scoorde tijdens een gewonnen thuiswedstrijd in de knock-outfase van het miljardenbal, is dat geen verrassing.

"Ik zou iemand die met zijn hoofd al ergens anders is, niet meer opstellen", zegt hij tegen de NOS. "Maar dan moet je wel een alternatief hebben. Heeft Erik ten Hag met Przemyslaw Tyton een andere keeper die er al kan staan? Die om kan gaan met de druk en de omstandigheden? Dat weegt natuurlijk ook mee."

De nederlaag tegen Benfica was volgens Musampa niet te wijten aan het spel van Ajax. "Ik zag een Ajax dat heel goed speelde. Eigenlijk bijna alles goed deed. In de eindfase had ik wel graag nog wat meer individuele acties gezien. Alleen Antony en Ryan Gravenberch zag ik een keer wat proberen."