Antwerp houdt belangrijke sponsor binnenboord na Overmars-nieuws

Antwerp houdt belangrijke sponsor binnenboord na Overmars-nieuws

01-04-2022 07:25
16

Vijf sponsoren zijn na de aanstelling van Marc Overmars afgehaakt, maar Port of Antwerp is Royal Antwerp FC trouw gebleven. De belangrijke sponsor heeft uitgebreid met de Belgische clubleiding gesproken na het nieuws dat Overmars technisch directeur geworden is.

De sponsorovereenkomst krijgt een vervolg. Bij andere sponsoren was dat anders, want maar liefst vijf partners haakten af. Zij hadden er moeite mee dat Antwerp overging tot benoeming van Overmars als technisch directeur.

Port of Antwerp dus niet. "We zijn met Port of Antwerp sponsor in goede en kwade dagen", zegt Annick De Ridder, voorzitter van de Raad van Bestuur tegen Gazet van Antwerpen. "We komen onze huidige jaarverbintenis tot het einde van het seizoen dan ook na. We dragen bij de haven good governance hoog in het vaandel. Op basis van de contacten met RAFC en de beslissingen die de Raad van Bestuur van RAFC heeft genomen, hebben we voldoende garanties gekregen dat dit belangrijk ethisch en maatschappelijk thema met het nodige engagement en de nodige daadkracht zal worden opgenomen en kijken we positief naar een verlenging van de samenwerking met RAFC."

"Port of Antwerp wil samen met RAFC bouwen aan een respectvolle club waar ongepast gedrag niet getolereerd wordt. Uiteraard zullen we bij onderhandelingen voor een verlenging van de sponsorovereenkomst het ter harte nemen van dit engagement meenemen."