'Bayern trapt gaspedaal in voor Ajax-duo en is al akkoord met Gravenberch'

'Bayern trapt gaspedaal in voor Ajax-duo en is al akkoord met Gravenberch'

06-04-2022 12:12
55

Bayern München ligt op poleposition om zowel Ryan Gravenberch als Noussair Mazraoui over te nemen van Ajax, meldt BILD woensdag. De Duitse kampioen heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de negentienjarige middenvelder.

Ajax en Bayern zijn al enige tijd in onderhandeling over een transfer van Gravenberch. De Amsterdammers verlangen 35 miljoen euro, terwijl Der Rekordmeister momenteel 25 miljoen euro biedt, inclusief bonussen. De gesprekken met de speler verlopen een stuk vlotter. Volgens BILD ligt er nu zelfs een persoonlijk akkoord over zijn komst in de zomer. De Telegraaf schreef maandag al dat Gravenberch zijn keuze heeft gemaakt, ondanks een ultieme poging van Ajax om zijn contract te verlengen. Zijn huidige verbintenis loopt medio 2023 af.

Wedden

Meer odds

Mogelijk krijgt Gravenberch in de Allianz Arena gezelschap van Ajax-ploeggenoot Mazraoui. Zaakwaarnemer Mino Raiola wil beide spelers het liefst bij Bayern stallen, weet het Duitse medium. De 24-jarige rechtsback neigt nu zelf ook naar de Bundesliga-kampioen. Dat zou slecht nieuws zijn voor FC Barcelona, dat hem ook een aanbieding heeft gedaan. De Europese topclubs zien hem als een buitenkansje nu hij uit zijn contract loopt in Amsterdam.