'Zo goed als rond: Ten Hag overtuigt Manchester United en wordt nieuwe manager'

'Zo goed als rond: Ten Hag overtuigt Manchester United en wordt nieuwe manager'

06-04-2022 18:48 Laatste update: 18:56
454

Erik ten Hag wordt de nieuwe manager van Manchester United, melden bronnen aan ESPN. De huidige trainer van Ajax heeft een overeenstemming bereikt met de Engelse grootmacht en staat volgend seizoen aan het roer bij de nummer zeven van de Premier League.

Volgens ESPN moeten enkel nog de laatste puntjes op de i worden gezet. Ten Hag ligt nog tot medio 2023 vast in Amsterdam, maar Manchester United wil geen jaar wachten en koopt de oefenmeester voor twee miljoen euro af. Samen met Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain), Julen Lopetegui (Sevilla) en Luis Enrique (Spanje) stond Ten Hag op de shortlist van The Mancunians. Uiteindelijk is de keuze op de Nederlander gevallen.

Nadat Lopetegui en Enrique afvielen, ging het gevecht tussen Pochettino en Ten Hag. 'De moeilijkheden die Pochettino dit seizoen bij PSG ondervond, in combinatie met de mogelijke kosten om hem te ontslaan van de resterende 12 maanden van zijn contract in het Parc des Princes, lieten de voormalige Spurs-manager om zowel voetbal- als financiële redenen kiezen voor Ten Hag', klinkt het.

Steve McClaren geldt als de beoogde assistent van Ten Hag op Old Trafford. De twee werkten eerder samen bij FC Twente. Ook René Meulensteen behoort tot de genoemde namen. Ten Hag wordt na Louis van Gaal de tweede Nederlandse manager van Manchester United.