Marseille is vol vertrouwen: 'Geen enkele speler van Feyenoord wordt gevreesd'

Marseille is vol vertrouwen: 'Geen enkele speler van Feyenoord wordt gevreesd'

28-04-2022 18:00 Laatste update: 05-05-2022 12:25
104

Guy Habets

Na zes voorrondewedstrijden, zes groepsrondeduels en twee dubbele ontmoetingen in de knock-outfase staat Feyenoord in de halve finale van de Conference League. Daarin treft het Olympique Marseille, een ploeg die net als de Rotterdammers aanvallend wil spelen en in vorm is. VoetbalPrimeur peilde de stemming in Frankrijk en proefde voorafgaand de eerste wedstrijd in De Kuip, die in 3-2 eindigde, het nodige zelfvertrouwen.

Met trainer Jorge Sampaoli aan het roer is er de afgelopen maanden gewerkt aan een speelstijl die deze maanden voor eremetaal moet gaan zorgen. In de Franse competitie is dat niet meer mogelijk, aangezien Paris Saint-Germain de landstitel al binnen heeft, maar tweede worden én hoge ogen gooien in de Conference League is wel een doel voor Marseille. Mathieu Grégoire, die de club volgt namens L'Équipe, ziet dat wel gebeuren.

Wedden

Meer odds

Hij stelde voorafgaand aan de eerste wedstrijd in De Kuip dat het voetbal van Sampaoli voor problemen zou zorgen voor Feyenoord. "Ze spelen elke wedstrijd op zestig tot zeventig procent balbezit", zegt de journalist tegen deze website. "In uitwedstrijden halen ze dat door op eigen helft op te bouwen en op de goede momenten de weg naar Dimitri Payet te zoeken, terwijl ze in thuiswedstrijden ook dominant zijn op de helft van de tegenstander. Sampaoli heeft een team gebouwd met technische spelers die verstandige dingen doen wanneer ze in balbezit zijn."

Grégoire heeft de gevaarlijkste man aan de zijde van Marseille daarmee al opgenoemd. Payet is ondertussen 35 jaar oud, maar steekt nog steeds met kop en schouders boven de rest uit. "Hij is zonder twijfel de gevaarlijkste man, zeker omdat hij afgelopen weekend (tegen Stade Reims, red.) maar één helft speelde om rust te pakken voor deze wedstrijd. Payet is de man van de gevaarlijke steekballen en de lastige schoten op doel, die vanaf links begint en vaak in het centrum uitkomt. Feyenoord moet ook rekening houden met Cengiz Ünder, Gerson, Matteo Guendouzi en de bij jullie bekende Arek Milik."

Marseille gaat donderdagavond in het Stade Vélodrome van eigen kracht uit. Dat blijkt wel als anderhalve week geleden gevraagd wordt naar de spelers van Feyenoord die er in Zuid-Frankrijk goed op staan. "Die zijn er eigenlijk niet. Marseille vreest geen spelers van Feyenoord. Er is respect voor de tegenstander en voor de grote club met veel historie die Feyenoord is, omdat dit de eerste serieuze tegenstander is die Marseille krijgt in de Conference League, maar de verwachting binnen de club is dat ook dit een neembare horde moet zijn voor OM."

De Franse journalist deelde die mening. Hij zag hoe de club uit de Franse havenstad in de laatste weken naar topvorm toegroeide en denkt niet dat Feyenoord daar tegen op is gewassen. "Ik schat de kansen voor Marseille erg hoog in. Sinds begin maart zijn ze echt in goeden doen, want van de laatste elf officiële wedstrijden wonnen ze er tien en kun je echt goed zien dat de speelstijl van Sampaoli erin geslepen is. Het vertrouwen is groot en dus denk ik dat Marseille de finale haalt. Een gelijkspel in De Kuip is nog wel mogelijk, maar volgende week maakt Olympique het in eigen huis af."