'Ajax informeert officieel naar doelman Flekken, ook Koopmeiners in beeld'

'Ajax informeert officieel naar doelman Flekken, ook Koopmeiners in beeld'

30-05-2022 07:08 Laatste update: 07:34
203

Ajax heeft officieel geïnformeerd naar de contractsituatie van Oranje-doelman Mark Flekken. Dat meldt De Telegraaf. Ook Teun Koopmeiners wordt genoemd.

De ochtendkrant pakt maandag uit met 'een blik op de situaties van de internationals voor wie een transfer kan gaan spelen'. Flekken, die afgelopen seizoen alles speelde bij SC Freiburg én mocht debuteren in het Nederlands elftal, is één van de kanshebbers.

'Wordt Mark Flekken de nieuwe keeper van Ajax?', vraagt De Telegraaf zich af. De Amsterdamse club zou officieel naar zijn contractsituatie hebben geïnformeerd en overweegt de 28-jarige doelman aan te trekken.

Ajax beschikt over Remko Pasveer (38), Maarten Stekelenburg (39) en Jay Gorter (22), maar neemt door de leeftijd van het trio mogelijk een risico door geen nieuwe doelman te halen. De komst van Flekken wordt als een 'serieuze optie' gezien, klinkt het.

Koopmeiners
Ook Koopmeiners wordt in verband gebracht met Ajax. In de Johan Cruijff Arena zou men de middenvelder van Atalanta Bergamo zien als 'interessante optie'. Marc Overmars, de voorganger van Klaas Jan Huntelaar en Gerry Hamstra - voerde al eens gesprekken met Koopmeiners, die toen nog bij AZ speelde.

Flekken en Koopmeiners melden zich maandag bij het Nederlands elftal, dat de komende weken Nations League-wedstrijden speelt tegen België (3 juni), Wales (8 juni), Polen (11 juni) en nogmaals Wales (14 juni).