'Maar liefst twaalf spelers verlaten Willem II na degradatie uit Eredivisie'

'Maar liefst twaalf spelers verlaten Willem II na degradatie uit Eredivisie'

09-06-2022 21:59
38

Er is een grote schoonmaak gaande bij Willem II. In totaal zullen er in ieder geval twaalf selectiespelers vertrekken uit Tilburg, zo meldt het Brabants Dagblad.

Willem II ondergaat door de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie een metamorfose. Zo keren huurlingen Timon Wellenreuther, Kilian Ludewig, Emil Bergström en Wessel Dammers allemaal niet terug bij de club. In het contract van laatstgenoemde was een verplichte optie tot koop opgenomen, mits Willem II zich zou handhaven in de Eredivisie. Dat is dus niet gebeurd.

Bij huurlingen Godfried Roemeratoe, Argyris Kampetsis en Nikos Michelis had Willem II een niet-verplichte koopoptie bedongen. De Tricolores laten het drietal desondanks toch gaan. Görkem Saglam, Driess Saddiki, Miquel Nelom en Nasser El Khayati beschikten over een aflopend contract en zullen niet verlengen.

Of Mats Köhlert wel in Tilburg blijft, is de vraag. Intern onderzoekt Willem II de optie om de aflopende verbintenis van de Duitser te verlengen. De kans dat de nummer zeventien van de Eredivisie erin slaagt om Köhlert te behouden is echter 'erg klein'.