'PSV-transfer Savinho eerste vrucht van aangehaalde banden met Man City'

'PSV-transfer Savinho eerste vrucht van aangehaalde banden met Man City'

11-06-2022 20:26
86

PSV is hard op weg om met behulp van de City Football Group de Braziliaan Savinho in te lijven, werd eerder op de zaterdag al duidelijk. Volgens het Eindhovens Dagblad is het oorspronkelijke plan van de KNVB Beker- en Johan Cruijff Schaal-winnaar echter niet helemaal uitgekomen.

PSV wilde Savinho aanvankelijk voor meerdere jaren huren, meldt het ED. Dat zit er echter niet in, omdat de internationale regelgeving in de tussentijd is veranderd. Voorlopig ziet her ernaar uit dat PSV maximaal één seizoen kan beschikken over de achttienjarige aanvaller, die momenteel in zijn geboorteland bij Atlético Mineiro speelt.

Savinho wil zelf echter graag naar Eindhoven en als alle formaliteiten zijn afgerond, zal dit ook gaan gebeuren. Deze transfer moet het resultaat worden van de gesprekken tussen PSV-directeur John de Jong en Manchester City: De Jong wil de banden met de Premier League-kampioen – die onlangs tevergeefs probeerde om NAC Breda als satellietclub te strikken – weer aanhalen. Tussen 2013 en 2019 deed PSV al vaker zaken met The Citizens, die Karim Rekik, Oleksandr Zinchenko en Angeliño naar Eindhoven lieten vertrekken.