Silvestre: 'De nieuwe manager komt van Ajax, heeft alles om spelers te overtuigen'

Silvestre: 'De nieuwe manager komt van Ajax, heeft alles om spelers te overtuigen'

17-06-2022 08:11
28

'Erger wordt het niet', zegt oud-verdediger Mikaël Silvestre over de zesde plaats van Manchester United. Hij wijst Erik ten Hag op een aantal valkuilen, maar heeft er tegelijkertijd vertrouwen in dat de Tukker het weer op de rit krijgt in Manchester.

Silvestre, die van 1999 tot 2008 op Old Trafford speelde, denkt dat Manchester United een beter seizoen tegemoet gaat. "Natuurlijk is er druk, maar Ten Hag zal vooral zichzelf onder druk zetten. Hij wil niet als een mislukkeling worden gezien. Hij neemt deze baan niet zomaar aan. Het is voor hem een uitdaging, maar ik hoop dat hij de tijd zal krijgen", zegt Silvestre tegen The Mirror.

Wedden

Meer odds

"Erik is succesvol geweest omdat hij zijn eigen persoonlijkheid en eigen managementstijl heeft. Hij zal de cultuur van United moeten omarmen. Als je weet waar de club voor staat, zal dat de spelers helpen motiveren. Voor mij is dat de sleutel", zegt Silvestre. "Zijn grootste uitdaging is om het team te laten spelen zoals hij wil. De spelers zijn niet aan hem gewend en vice versa."

Dat Ten Hag met Ajax vier keer kampioen werd zegt Silvestre niet zoveel. "Oké, het is Ajax, dat het grootste budget heeft, maar toen ze de halve finales van de Champions League bereikten, speelden ze heel, heel goed voetbal. De uitdaging voor hem is om dat te herhalen met verschillende spelers in een andere competitie, dus hij wordt getest."

Manchester United is niet meer de topclub van weleer, maar volgens Silvestre nog altijd aantrekkelijk voor topspelers. "Misschien niet vanwege de resultaten van vorig seizoen, maar het jaar ervoor werden ze tweede. Het is nog niet zo lang geleden dat ze de beste van de rest waren. En de nieuwe manager komt van Ajax, dus hij heeft alles om spelers te overtuigen."