'Zoon van Porto-trainer moet Antony opvolgen, Ajax wil 60 miljoen voor Martínez'

'Zoon van Porto-trainer moet Antony opvolgen, Ajax wil 60 miljoen voor Martínez'

11-07-2022 06:44 Laatste update: 08:05
251

Ajax wil FC Porto-aanvaller Francisco Conceição naar Nederland halen, meldt De Telegraaf. De zoon van trainer Sérgio Conceição moet op termijn de opvolger worden van Antony, die idealiter nog tot het najaars-WK in Amsterdam blijft.

Conceição werd eind januari in Portugal al aan Ajax gelinkt. Volgens De Telegraaf is hij voor een afkoopsom van vijf miljoen euro op te halen bij FC Porto. Hij heeft al gesproken met trainer Alfred Schreuder en ziet een overstap naar de Nederlandse kampioen ook zitten, klinkt het. De linksbenige rechtsbuiten zou eerst de tijd krijgen om te acclimatiseren en in de luwte klaargestoomd te worden voor de opvolging van Antony.

Wedden

Meer odds

Ajax hoopt de Braziliaan namelijk nog even te behouden. Antony moet tachtig miljoen euro kosten en voorlopig is er nog geen club geweest die dat bedrag op tafel wil leggen. Het Manchester United van oude bekende Erik ten Hag heeft serieuze interesse, maar volgens De Telegraaf is er nog geen serieus bod binnengekomen in Amsterdam.

Manchester United heeft ook zijn pijlen gericht op Lisandro Martínez, voor 45 miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen. Ajax leek daarmee akkoord te gaan, maar zou nu zelfs zestig miljoen eisen, al dan niet inclusief 'reële bonussen'. Of Manchester United daarmee akkoord wil gaan, zal nog moeten blijken.