Bergwijn als recordaankoop terug bij Ajax: 'Altijd druk, heb ik eigenlijk niet'

Bergwijn als recordaankoop terug bij Ajax: 'Altijd druk, heb ik eigenlijk niet'

15-07-2022 17:36
52

Steven Bergwijn verscheen na zijn officieuze debuut namens Ajax voor de microfoon van Ziggo Sport. De 22-voudig Oranje-international is voor 32,5 miljoen euro overgekomen van Tottenham Hotspur en is daarmee de duurste Ajax-aankoop ooit.

Ajax was in het verleden al vaker bezig met Bergwijn en de onderhandelingen met Spurs verliepen stroef, maar Bergwijn mag zich – nadat hij in 2011 als jeugdspeler naar PSV vertrok – weer Ajacied noemen. Vrijdag speelde hij zijn eerste 45 minuten, in de oefenwedstrijd tegen het Belgische KAS Eupen. "Ging wel oké, eerste wedstrijd. Natuurlijk even aftasten, om fysiek sterker te worden. Maar het is gewoon oké, hoor."

Wedden

Meer odds

Bergwijn beaamt dat Ajax veel moeite heeft gedaan om hem binnen te halen. "Davy en Daley bij het Nederlands elftal natuurlijk, Steven ook wel", doelt hij lachend op collega's Klaassen, Blind en Berghuis. "Hoe mijn contact met de trainer (Alfred Schreuder, red.) is geweest? Goed, goed, goed. We hebben zeker veel gesproken en ik heb een heel goed gevoel, ook bij de club. Wat hij van me vraagt? Dat ik gewoon belangrijk ga zijn voor het team, de basic dingen. Over mijn positie hebben we het ook gehad. We gaan gewoon kijken wat het beste bij mij en het team past. Daarvoor zijn dit soort wedstrijden ook lekker."

Bergwijn zelf houdt zijn kaarten nog tegen de borst en spreekt geen voorkeur voor één specifieke positie uit. "Mij maakt het niet uit. Ik kan in de spits, ik kan vanaf links spelen. Daar waar de trainer mij nodig heeft, daar zal ik gewoon mijn werk doen." Bang voor extra druk vanwege zijn transfersom is hij niet. "Je hebt altijd druk als nieuwe aankoop. Bij Ajax heerst er altijd druk, dus dat heb ik eigenlijk niet."