Jans verliest geduld na ruzie op training Twente: 'Kappen nou, naar binnen!'

Jans verliest geduld na ruzie op training Twente: 'Kappen nou, naar binnen!'

25-07-2022 17:28
37

Het was maandagochtend even hommeles op de training van FC Twente. Tijdens een partijspel kregen Denilho Cleonise en Gijs Smal het aan de stok, meldt Voetbal International.

De aanvaller en de linksback werden door teamgenoten uit elkaar gehaald, maar wel pas na het nodige geschreeuw, geduw en getrek. Toen Smal weer op Cleonise afwilde, greep Ron Jans geïrriteerd in. "Kappen nou of wegwezen", riep de trainer, geciteerd door VI.

De training van Twente werd daarna hervat, maar Smal deed dat 'met de pest in zijn lijf'. Daar had Jans al snel genoeg van. "Het is genoeg, ga maar naar binnen!" Dat zorgde voor onbegrip bij de verdediger: "Oh, nou heb ik het allemaal weer gedaan. Waarom moet ik weg?" Zijn coach had geen zin in een discussie. Na enige aarzeling verdween Smal vloekend en tierend.

Reactie Jans
Jans wil niet te veel kwijt over het incident. "Zulke dingen lossen we intern op. We hebben vanochtend heerlijk getraind, met veel intensiteit. Dat gevoel overheerst. En ja, op het eind was er een akkefietje. Het is niet goed dat zoiets gebeurt, al kan het ook weer helpen om dingen duidelijk te maken. Maar we moeten dingen ook niet groter maken dan ze zijn. Het is inmiddels alweer uitgepraat."