Wormuth zet 'fijne jongen' uit selectie FC Groningen: 'Dat is nu dus gebeurd'

Wormuth zet 'fijne jongen' uit selectie FC Groningen: 'Dat is nu dus gebeurd'

29-07-2022 14:40
66

Daniël van Kaam is met onmiddellijke ingang niet meer welkom bij de hoofdmacht van FC Groningen. Frank Wormuth, de nieuwe trainer in De Euroborg, kan naar eigen zeggen niet anders.

Van Kaam heeft een vertrekwens en daar is de 22-jarige middenvelder de laatste maanden niet anders over gaan denken. "Ik wil natuurlijk met spelers trainen die duidelijk zeggen dat ze bij Groningen willen blijven, anders ontstaat er onrust binnen de ploeg", verklaart Wormuth aan RTV Noord.

Wormuth gaf Van Kaam tot donderdag om aan te geven of hij bij Groningen wil blijven. "Hij is toen heel eerlijk geweest, waarvoor een compliment, want hij had natuurlijk kunnen zeggen: Natuurlijk kies ik voor Groningen! Maar ik heb wel gezegd: Als je niet duidelijk 'ja' zegt, moet ik je terugzetten naar het beloftenteam. En dat is nu dus gebeurd."

"Ik heb ook tegen hem gezegd dat ik niet anders kan", aldus de Duitser. "Mocht hij zijn mening veranderen en er bij FC Groningen weer vol voor wil gaan, dan staat de deur gewoon weer open. Daniël is een contractspeler en een aardige en fijne jongen. Maar ik moet nu wel consequent zijn."

Van Kaam debuteerde zo'n vier jaar geleden in de hoofdmacht van Groningen en speelde 64 competitieduels. Vorig seizoen belandde hij onder Danny Buijs op het tweede plan en besloot hij dat het beter was om te vertrekken. Een nieuwe club heeft de jeugdinternational nog niet gevonden. Groningen begint het seizoen volgende week tegen FC Volendam.