Slot trapt op Feyenoord-rem: 'Competitie niet gelijkwaardig aan Eredivisie'

Slot trapt op Feyenoord-rem: 'Competitie niet gelijkwaardig aan Eredivisie'

15 augustus - 13:44
55

De van San José Earthquakes overgenomen Marcos López gaat waarschijnlijk niet in één klap de linksbackproblemen van Feyenoord oplossen. Dat verwacht trainer Arne Slot.

Feyenoord zat sinds het vertrek van Tyrell Malacia naar Manchester United zonder linksback, maar plukte López deze maand weg uit de Major League Soccer. Slot verwacht echter nog niet veel van de 22-jarige Peruaan.

"Marcos López is een speler die zijn hele loopbaan al als linksback speelt. Hij is gewend om aanvallende impulsen te geven", wordt de Feyenoord-trainer geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Maar het is ook een jongen die uit een competitie komt die niet gelijkwaardig is aan de Eredivisie. Uit een land dat nog afwijkt van Nederland. Als hij straks mag spelen, moeten we zien hoe snel hij zich onze manier van spelen eigen maakt. Dat is moeilijk in te schatten."

Slot zag zaterdagavond tegen sc Heerenveen (0-0) dat de afstemming tussen gelegenheidslinksback Marcus Pedersen en linksbuiten Patrik Walemark verre van optimaal was. "Het liep vorig seizoen beter, maar dat is geen verwijt aan deze jongens. Het is ook het gevolg dat ik een rechtsbenige speler als linksback moet opstellen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie