'Niet veel spelers zoals Frenkie de Jong, hem verkopen zou een fout zijn'

'Niet veel spelers zoals Frenkie de Jong, hem verkopen zou een fout zijn'

20-08-2022 09:42
43

Riqui Puig hoopt dat Frenkie de Jong bij FC Barcelona blijft. De 23-jarige Spanjaard geeft hoog op van zijn Nederlandse oud-teamgenoot, wiens vertrek een 'fout' zou zijn.

Puig verruilde Barça deze zomer voor Los Angeles Galaxy, waarvoor hij in de nacht van vrijdag op zaterdag debuteerde. De kleine spelmaker heeft wel een idee waarom hij zelf niet slaagde. "Ik heb kansen gekregen en in mijn ogen heb ik daar het beste uitgehaald. Maar het was geen kwestie van kansen krijgen, maar meer een kwestie van continuïteit", zegt hij tegen ESPN. "Ik had bij Barcelona behoefte aan een trainer die me vertrouwde. Een trainer die zou zeggen: Speel je eigen spel, doe wat jij denkt dat goed is. Dat miste ik bij Barcelona. Een trainer die me vertrouwde en zich niet bezighield met wat er achter zijn rug om werd gezegd."

Onder meer van Ronald Koeman kreeg Puig nauwelijks speeltijd, maar op namen gaat hij niet in. Met wie de aanvallende middenvelder wel een goede band had bij Barça, is Frenkie de Jong. "We konden het altijd goed met elkaar vinden. Frenkie is een rolmodel geweest voor mij. Zijn familie, zijn vriendin, ze zijn geweldige mensen. Barça heeft misschien geld nodig en moet Frenkie daardoor verkopen, maar hij is een fantastische speler. Er lopen niet veel spelers zoals hij rond in Europa. Als Barcelona hem verkoopt, denk ik dat ze een fout maken."