'Tottenham wil Ajax dwarsbomen en Ziyech deze week nog overtuigen'

'Tottenham wil Ajax dwarsbomen en Ziyech deze week nog overtuigen'

23-08-2022 20:40 Laatste update: 20:49
245

Mogelijk slecht nieuws voor Ajax: Tottenham Hotspur is geïnteresseerd in Hakim Ziyech en wil deze week nog een poging doen de spelverdeler in Engeland te houden. Ziyech wordt de afgelopen dagen nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer naar Amsterdam, indien Antony naar Manchester United vertrekt. 

Manager Antonio Conte zoekt nog een aanvaller, het liefst een met ervaring, om toe te voegen aan de selectie van de Spurs. Ziyech staat niet in de basis bij The Blues en intern zou er al goedkeuring zijn gegeven voor een vertrek. Aanvankelijk keek de Londense club naar Nicolo Zaniolo, maar trainer José Mourinho heeft de speler overtuigd bij AS Roma te blijven. Volgens het Algemeen Dagblad melden meerdere Engelse bronnen dat de club nu de pijlen op Ziyech richt. 

Alfred Schreuder werkte samen met Ziyech bij FC Twente en Ajax en is overtuigd van de speler. Voor Ajax is het inmengen van Tottenham slecht nieuws, aangezien een vertrek van Antony naar Manchester United steeds waarschijnlijker lijkt. De Amsterdammers sloegen al een bod van tachtig miljoen euro af, maar The Red Devils willen de vleugelspeler koste wat kost inlijven en zijn naar verluidt al bezig met het voorbereiden van een nieuw bod. 

Ziyech zelf is ook gebaat bij speeltijd, gezien bondscoach Vahid Halilhodzic eerder deze maand werd ontslagen. Ziyech en Halilhodzic konden niet meer door één deur, maar met het vertrek van de bondscoach ligt de kans op een WK weer volledig open voor de vleugelspeler.