Feyenoord komt rampstart te boven en wint mede door fantastische goal

03-09-2022 22:56 Laatste update: 23:35
204

Feyenoord heeft zich zaterdag hersteld van een rampzalige start tegen Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Arne Slot won met 3-4. Sebastian Szymański zorgde met een heerlijke uithaal voor de kers op de taart.

Feyenoord begon voortvarend aan het seizoen, terwijl Go Ahead nog altijd met lege handen stond. Toch zetten de Deventenaren de verhoudingen helemaal op zijn kop in de openingsfase. Evert Linthorst zag zijn van richting veranderde schot al na drie minuten in het doel verdwijnen. De Rotterdammers probeerden zich te herstellen, maar kwamen niet door de compacte defensie van de thuisploeg. Na dertien minuten werd het zelfs nog erger. Bobby Adekanye snelde langs David Hancko en gaf voor. Isac Lidberg stond op de goede plek en kopte van dichtbij binnen: 2-0.

Adekanye bleek sowieso een plaag voor de Rotterdamse defensie. Hij brak na twintig minuten opnieuw door. Zijn scherpe voorzet was goed, maar werd dit keer niet binnengewerkt. Bas Kuipers schoot uiteindelijk over. Feyenoord haalde opgelucht adem en kwam niet veel later terug in de wedstrijd. Danilo maakte zijn vierde van het seizoen op aangeven van Patrik Walemark. De fans in De Adelaarshorst werden getrakteerd op een spektakelstuk, waarin beide ploegen kansen kregen. Idzes uit een hoekschop net over en aan de andere kant verzuimde Walemark de trekker over te halen oog-in-oog met doelman Jeffrey de Lange.

Na de matige start nam Feyenoord steeds meer het initiatief in handen. Nog voor rust was de stand weer in evenwicht, toen Danilo een voorzet van Walemark met het hoofd verlengde. De Lange voorkwam zelfs dat de bezoekers met een voorsprong de kleedkamers opzochten. Eerst keerde hij een vrije trap van Orkun Kökcü en vervolgens greep hij nog twee keer in op pogingen van dichtbij.

In de tweede helft trok Go Ahead een muur op, maar het verzet werd al na 56 minuten gebroken. Javairô Dilrosun brak door over links en schoot de bal in de verre hoek. Danilo was na 73 minuten dicht bij de bevrijdende vierde treffer, maar bij zijn poging raakte hij geblesseerd. Niet veel later was het de beurt aan Sebastian Szymanski, die de bal snoeihard en wonderschoon in het doel pegelde.

Oliver Edvardsen liep in blessuretijd nog de 3-4 binnen, maar Feyenoord trok de zege over de streep. De Rotterdammers klimmen naar de tweede plek in de Eredivisie met dertien punten. Go Ahead wacht nog altijd op zijn eerste punten.