'Als PSV zo speelt als tegen Twente, hoef je tegen Bodø niet eens te beginnen'

'Als PSV zo speelt als tegen Twente, hoef je tegen Bodø niet eens te beginnen'

07-09-2022 09:12 Laatste update: 10:04
126

PSV wacht donderdag een lastig karwei tegen FK Bodø/Glimt, denken René van de Kerkhof en Hallvar Thoresen. Laatstgenoemde pleit voor Guus Til als diepste spits.

Thoresen speelde in de jarig tachtig van de vorige eeuw voor PSV en volgt Bodø/Glimt in zijn vaderland. "PSV hoeft vooraf in ieder geval niet zeker te zijn dat ze dit wel even doen, want vorig seizoen hebben ze in Europa ook gewoon AZ uitgeschakeld. Bodø heeft voldoende in huis om een slechte dag van de tegenstander af te straffen", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

De 65-jarige Noor zou met Til, gezien diens loopvermogen, in de spits spelen en Xavi Simons daarachter. Van de Kerkhof vindt niet dat PSV het hele elftal na de deceptie tegen FC Twente (2-1) op de schop moet gooien. "Luuk de Jong is gewoon heel moeilijk te vervangen. Eigenlijk gewoon niet", reageert hij. "Er is wel wat voor te zeggen om dezelfde elf als zaterdag op te stellen, omdat ze zich dan kunnen revancheren voor de situatie in Enschede."

Van de Kerkhof stelt dat de Eindhovenaren minimaal bij de eerste twee in de Europa League-groep met ook Arsenal en FC Zürich moet eindigen. Tegelijk houdt de PSV-icoon een slag om de arm, voor de eerste wedstrijd in het Philips Stadion. "Als PSV zo speelt als in de eerste helft in Enschede, dan hoef je hier niet eens aan te beginnen."