Schreuder gaat niet mee in Tadic-sentiment: 'Het doet hem echt niets'

Schreuder gaat niet mee in Tadic-sentiment: 'Het doet hem echt niets'

10-09-2022 21:39
82

Dusan Tadic heeft de afgelopen periode kritiek gekregen omdat hij niet goed aan het seizoen begonnen zou zijn, maar de statistieken zeggen iets anders. Ajax-trainer Alfred Schreuder is meer dan positief over zijn Servische aanvoerder.

Tadic schreef zaterdag tegen sc Heerenveen drie assists bij en neemt de kritiek weg. "Het waren niet alleen fans, maar ook veel journalisten en presentatoren die ik een mening hoor hebben over voetbal. Die pushten het ook. Ik hoor het, maar ik doe er niets mee omdat hij waarde voor ons heeft. Hij speelt aan de rechterkant en is veel bezig met Devyne Rensch over spelen en bewegen. Hij heeft het steeds prima gedaan en laat anderen beter spelen. Als je met Tadic op het veld stapt is dat voor een medespeler prettig. Het doet Tadic echt niets", zegt Schreuder op de persconferentie.

"Ik denk dat hij steeds beter in zijn ritme komt", zegt Schreuder over de professionele Tadic. "Hij is er zelf veel mee bezig, dat geeft aan hoe professioneel hij is. In de rust wisselde ik Jorge Sánchez voor Rensch, meteen ging hij met Jorge bij het tactiekbord staan."

Wedden

Meer odds

"Het is een leider. Ik ken hem al tien jaar, dus je weet hoe hij is. Hij legt de lat hoog en accepteert geen verslapping. Hij en Daley (Blind, red.) zijn hele belangrijke spelers voor een trainer."