AZ bekijkt Liverpool bij voorbereiding Ajax: 'Die intensiteit ervaren ze zelden'

AZ bekijkt Liverpool bij voorbereiding Ajax: 'Die intensiteit ervaren ze zelden'

16 september - 17:49
99

Pascal Jansen heeft dinsdag met veel interesse gekeken naar Liverpool-Ajax ter voorbereiding op de wedstrijd van AZ tegen de Amsterdammers zondag. Hij zag Liverpool de boventoon voeren en zag een soort spel dat Ajax maar weinig ervaart.

"Liverpool hield er een intensiteit op na die Ajax zelden of nooit ervaart", vertelt Jansen over de wedstrijd van dinsdag tegenover De Telegraaf. "Ajax kwam echt een getergde ploeg tegen. Door die intensiteit krijg je een heel ander spelbeeld. Maar je weet ook dat Ajax met net iets minder intensiteit onder die druk vandaan kan spelen. Dat zag je goed met die goal die ze maakten."

Het feit blijft volgens Jansen wel dat de spelers van Ajax meer tijd hebben gehad om uit te rusten na hun Europese wedstrijd, dan de spelers van AZ. De Alkmaarders wonnen donderdag in eigen huis met 4-1 van FC Vaduz. Ajax moest dan wel uitspelen, maar de reistijd die ze moesten afleggen was volgens Jansen ook erg kort. "Een Europese wedstrijd op dinsdag of donderdag is natuurlijk wel een aanzienlijk verschil."

Jansen kan zondag niet over een geheel fitte selectie beschikken. Onder andere Vangelis Pavlidis is nog geblesseerd, maar veel blessures zal de oefenmeester nooit als excuus gebruiken. "Het is gewoon de realiteit van de dag. Er zijn een aantal jongens niet beschikbaar, maar daar gaan we ons niet achter verschuilen. Dan moeten er anderen op."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie