Van Nistelrooij looft duo na grote PSV-winst: 'Voor eerst om de drie dagen, mooi'

Van Nistelrooij looft duo na grote PSV-winst: 'Voor eerst om de drie dagen, mooi'

6 oktober - 21:46
38

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij is lovend over Yorbe Vertessen en Armando Obispo na het duel met FC Zürich. In Zwitserland wonnen de Eindhovenaren met maar liefst 1-5 en Vertessen en Obispo speelden daar een belangrijke rol in.

Voor de camera van ESPN vertelt Van Nistelrooij over de klinkende zege op Zürich. Hij komt zelf uit op het goede optreden van Vertessen, die twee keer trefzeker was. "We begonnen geweldig. Vertessen was los. Als je zijn snelheid ziet... Die eerste goal pakt hij geweldig met zijn linkervoet vanuit de loop. Ook de assist van Obispo was wel op orde. Daarna drukten we door: we speelden vast en het positiespel was goed."

Vertessen kende een moeilijke start van het seizoen, maar de Belg is nu eindelijk los. "Vertessen had pech met een blindedarmontsteking, een paar dagen voor de Johan Cruijff Schaal. Daarvoor heeft hij een uitstekende voorbereiding gehad. Nu heeft hij zijn eerste goals van het seizoen te pakken en dat is voor een spits altijd lekker."

Obispo gaf bij de eerste goal van Vertessen een prachtige assist. Van Nistelrooij is ook blij met de verdediger. "Hij heeft zich geweldig ontwikkeld. Op dit moment is hij fysiek stabiel, een stabiele factor in de verdediging. Dat is een profiel dat je graag in je selectie hebt. Dat hij nu een reeks wedstrijden om de drie dagen kan spelen, is voor het eerst. Het niveau dat hij haalt is mooi om te zien. Het is mooi om mee te maken van dichtbij."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie