Koopmeiners gelooft in Atalanta: 'Wij kunnen de Scudetto winnen'

Koopmeiners gelooft in Atalanta: 'Wij kunnen de Scudetto winnen'

21-10-2022 13:54
19

Teun Koopmeiners is stormachtig begonnen aan het seizoen in de Serie A. Met zijn ploeg Atalanta Bergamo staat hij tweede in de competitie en speelde hij tot nu toe elke wedstrijd mee. Koopmeiners verwacht dat de goede periode van zijn ploeg nog wel een tijdje doorgaat.

"We kunnen de Scudetto zeker winnen ja", vertelt Koopmeiners ambitieus aan La Gazzetta dello Sport. "Waarom zouden we het niet kunnen? We zitten nog aan het begin van de competitie en alles kan nog gebeuren. Als voetballer kijk je altijd omhoog als het goed gaat en ben je niet bang voor de weg naar beneden. Maar het is zeker waar dat er clubs in de competitie zitten die simpelweg een betere selectie hebben."

Atalanta heeft in ieder geval een duidelijk doel gesteld aan het begin van dit seizoen. "We willen koste wat het kost terugkeren in Europa aan het eind van de competitie. Het liefst natuurlijk in de Champions League, want dat is echt wel andere koek." Koopmeiners maakte tot nu toe vier doelpunten in de competitie en hij gaf één assist. Vrijdag kreeg de middenvelder ook te horen dat hij bij de voorselectie van het Nederlands elftal zit voor het aankomende WK in Qatar.