Özyakup stipt verschil aan tussen Velázquez en Ultee aan: 'Dat kan gewoon niet'

Özyakup stipt verschil aan tussen Velázquez en Ultee aan: 'Dat kan gewoon niet'

22-10-2022 20:04
40

Oguzhan Özyakup prijst trainer Julio Velázquez na het knappe gelijkspel van Fortuna Sittard tegen Feyenoord in De Kuip. In de vijf wedstrijden onder leiding van de Spanjaard zijn de Limburgers nog steeds ongeslagen.

Vooral in de eerste helft deed Fortuna het zaterdag uitstekend tegen Feyenoord. Volgens Özyakup had Velázquez een duidelijke boodschap voor de wedstrijd. "Hij zei dat we gewoon moesten durven en van achteruit moesten voetballen. Fouten horen erbij, dat maakt niet uit", vertelt de middenvelder bij ESPN

"Ik vind hem een heel goede trainer. Hij weet wat hij wil en maakt dat duidelijk aan ons", vervolgt Özyakup. "Het is een trainer die aanvallend voetbal wil spelen, maar hij maakte ons na zijn komst ook duidelijk dat we verdedigend goed moeten staan. We voetbalden voor zijn komst over vijftig of zestig meter. Dan nog verdedigen, dat kan gewoon niet. Hij heeft erin gekregen dat we compact staan en we beginnen ook wat beter te voetballen."

Dat de gepassioneerde Velázquez soms tot buiten de kleedkamer van Fortuna te horen is, vindt Özyakup geen probleem. "Zo druk is hij totaal niet eigenlijk. Het is toch normaal dat een trainer praat in de rust, of niet?", lacht hij. "In het voetbal spreekt eigenlijk iedereen dezelfde taal, wij begrijpen hem wel."

Velázquez
Velázquez is zelf zeer te spreken over de 1-1 remise tegen Feyenoord. "Het is heel positief om een punt te pakken in dit stadion. We speelden een geweldige eerste helft, waarin we superieur waren. In de eerste helft verdedigden we heel goed, maar dat kwam vooral omdat we goed aanvielen. Het team vond de ruimtes heel goed. We toonden passie en persoonlijkheid. Het werk, onze houding en toewijding bij het verdedigen waren fantastisch."

In de tweede helft kreeg Fortuna al snel de gelijkmaker om de oren. "Dat was vreselijk voor ons. Wij hadden het lastig en hadden minder de bal, maar we maakten vervolgens beter gebruik van de ruimtes."