Romário richt zich tot Neymar: 'Nu is het jouw beurt, ik vertrouw je'

Romário richt zich tot Neymar: 'Nu is het jouw beurt, ik vertrouw je'

22-11-2022 17:50
18

Romário heeft zich dinsdag in een emotionele brief tot Neymar gericht. De Braziliaanse voetballegende steekt de dertigjarige aanvaller een hart onder de riem in aanloop naar de WK-start tegen Servië van donderdag.

Romário werd in 1994 zelf wereldkampioen met de Seleçao. De oud-speler van PSV en FC Barcelona was destijds vijf keer trefzeker. 'Het moment waarin de mannen van de jongens worden gescheiden, komt eraan. Ik weet dat je waarschijnlijk veel bullshit, veel kritiek en veel gezeur en gekreun hebt gehoord. Ik weet heel goed hoe jij je voelt', richt hij zich via The Players' Tribune tot Neymar.

'Wees gewoon jezelf', gaat Romário verder. 'Mensen zullen je op de een of andere manier bekritiseren. Maar de pers, de fans en zelfs de tegenstanders bewonderen ons alleen als we laten zien wat we kunnen. En je weet precies waar een speler dat moet doen, nietwaar? Op het veld. Niemand verdient het meer om deze zesde wereldtitel mee naar huis te nemen dan jij. Nu is het jouw beurt. Ik vertrouw je. Of liever gezegd, Brazilië vertrouwt jou.'