'Sekte' bij Oranje veroordeeld: 'Frenkie de Jong nooit de man om wie het ging'

'Sekte' bij Oranje veroordeeld: 'Frenkie de Jong nooit de man om wie het ging'

12-12-2022 09:07 Laatste update: 10:43
70

Arie Haan is onthutst door Oranje-internationals Memphis Depay en Frenkie de Jong. De twee spelers van FC Barcelona worden na de WK-uitschakeling tegen Argentinië berispt door de 35-voudig international.

"Nou, dit was dus Depay", verzucht Haan in De Telegraaf. De aanvaller krijgt een 5 voor zijn optreden. "Ik heb eigenlijk niks goeds van hem gezien tegen de Argentijnen. Ik ga daarbij iets zeggen. Argentijnen hebben echt het gevoel dat ze voor hun land gaan spelen en daarom zijn het altijd geweldige wedstrijden. Diezelfde spirit zagen we niet bij Depay."

Wedden

Meer odds

Ook De Jong, die een 6 krijgt, kon Haan niet bekoren. "Het is vrij simpel gezegd: De Jong was niet in zijn beste vorm op het hele WK. Hij werd nooit de man om wie het zou moeten gaan bij Nederland. Tegen Argentinië verloor hij bijna geen bal, maar hij deed er ook niets verrassends mee. Hij was in deze wedstrijd niets meer dan een doorgeefluik."

"Van Gaal zei: dit was de beste groep waar ik ooit mee heb gewerkt. Hij zegt dus duidelijk: de beste groep. Niet dat dit het beste elftal was", voegt de oud-international eraan toe. "Die groep was voor hem gezellig en leuk. Maar als ik zie wat er allemaal gebeurde, een kusje hier, een kusje daar, bidden met z'n allen, gezellig in het bootje met z'n allen. Maar dat telt allemaal niet in topsport. Het leek wel een sekte geworden en kwam me de keel uit."