Ziyech kan profiteren van WK: 'Heeft zich echt van heel goede kant laten zien'

Ziyech kan profiteren van WK: 'Heeft zich echt van heel goede kant laten zien'

15-12-2022 11:36
60

Kees Kwakman denkt dat Hakim Ziyech baat gaat hebben bij een uitstekend WK. De spelmaker van Chelsea reikte met de Leeuwen van de Atlas tot de halve finale, waarin Frankrijk uiteindelijk te sterk bleek (2-0).

Kwakman zag dat Marokko noodgedwongen uit zijn schulp moest kruipen door de vroege tegengoal. "Het was voor Ziyech wel fijn dat hij een wedstrijd had met vijftig à zestig balcontacten. In de vorige wedstrijden moest hij eigenlijk alleen maar verdedigen. Ik vond hem wel het rustpunt in veel duels, hij groeide in het toernooi. Alleen kwam hij nooit echt tot aanvallen", zegt de analist bij WK Praat van ESPN.

Wedden

Meer odds

Aan het eind vloeiden de krachten bij Marokko en Ziyech wel weg. Kwakman vond bovendien dat de ex-Ajacied iets te veel hoop op de vork nam. "Op het laatst had hij de bal op de achterlijn en dan wil hij Konaté nog passeren. Dat moet hij gewoon niet doen. Leg hem gewoon voor. Dan is je werk gedaan. Want dat kan hij natuurlijk geweldig: de vrije man vinden. Hij gaf een paar keer een balletje mee aan Hakimi of Ounahi, die ook weer goed was trouwens."

Kwakman denkt dat het WK een flinke boost zal zijn voor Ziyech, die de laatste maanden nauwelijks speelde bij Chelsea. "Hij heeft zich weer laten zien. Hij had natuurlijk niet zoveel wedstrijdritme. Maar ik denk echt dat hij zich van een heel goede kant heeft laten zien en dat hij op een heel volwassen manier heeft gespeeld. En die assist op Zakaria Aboukhlal (tegen België, red.) was heel mooi."

Ziyech wordt in Italiaanse media nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Chelsea. Ook een terugkeer naar Ajax zou tot de mogelijkheden kunnen behoren.