Martínez beschermd in Eredivisie: 'Emi is echt een hele lieve jongen'

Martínez beschermd in Eredivisie: 'Emi is echt een hele lieve jongen'

20-12-2022 09:35
33

Fortuna Sittard-middenvelder Oguzhan Özyakup springt op de bres voor Emiliano Martínez, de doelman die met Argentinië wereldkampioen is geworden. De sluitpost wordt bekritiseerd wegens zijn vreemde trekjes.

Martínez haalde naar de kwartfinale uit naar Louis van Gaal en scheidsrechter Mateu Lahoz. Na de eindstrijd baarde hij opzien met een niet al te vriendelijk liedje over Kylian Mbappé. Özyakup herkent de keeper niet in de beelden. "Precies het tegenovergestelde van wat ik heb gezien op tv", omschrijft hij zijn voormalig teamgenoot bij Arsenal bij ESPN. "Emi is echt gewoon een hele lieve jongen."

"Misschien komt het ook door de emoties die er op een WK bij komen kijken. Hoge verwachtingen, hij wil ook presteren..." Özyakup herinnert zich dat Martínez werd weggestuurd bij Arsenal. "Maar buiten het veld was het een hele lieve jongen. Totaal anders dan op het veld."

Bij The Gunners had Martínez bij vlagen ook last van uitspattingen. "Toen waren we zeventien jaar. Hij is een hele lieve jongen", benadrukt de Fortuna-middenvelder. "Turkse en Zuid-Amerikaanse spelers hebben een temperament. Die houden wel van dat soort dingen. Dat soort spelers hebben we ook bij ons in de competitie. Het is alleen maar leuk en dat hoort ook een beetje bij voetbal, vind ik."