Manchester United krijgt trap na: 'Er zijn valse beloftes gedaan'

Manchester United krijgt trap na: 'Er zijn valse beloftes gedaan'

27-12-2022 15:47
25

Jesse Lingard kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn afscheid bij Manchester United. De dertigjarige middenvelder keert dinsdagavond voor het eerst als speler van Forest terug op Old Trafford.

Na een verhuurperiode bij West Ham United verliet Lingard United afgelopen zomer definitief. De 32-voudig Engels international brak in 2014 door bij The Mancunians, maar belandde vanaf 2021 op een zijspoor. Hij is niet blij met de manier waarop bepaalde zaken zijn verlopen. "Ik weet niet wat het probleem was, of het politiek was of iets anders. Ik heb tot op de dag van vandaag geen antwoord gekregen", zegt hij tegen The Telegraph.

"Ik heb het ook niet gevraagd. Ik had liever dat iemand uit respect had uitgelegd waarom ik niet speelde, maar dat is nooit gebeurd." Lingard dacht na zijn periode bij West Ham onder Ole Gunnar Solskjaer een nieuwe kans te krijgen. Toch kwam hij amper in actie. Dat veranderde niet onder interim-manager Ralf Rangnick. "Er zijn valse beloftes gedaan", aldus Lingard. "Ik trainde hard en was scherp, ik was klaar om te spelen."

"Als je hard werkt op de training en niet speelt, is dat heel frustrerend. Maar ik ben niet het type dat gaat zitten mokken. In de kleedkamer ben ik altijd vrolijk. Ik ging door met trainen en deed mijn best als ik er af en toe inkwam. Het was moeilijk."