Chelsea zonder Ziyech zegeviert eenvoudig in eerste competitieduel na WK-break

27-12-2022 20:26
18

Chelsea heeft dinsdagavond zonder problemen afgerekend met AFC Bournemouth. Op Stamford Bridge zegevierde de ploeg van Graham Potter in de eerste Premier League-wedstrijd na het WK met 2-0.

Chelsea trad aan zonder Hakim Ziyech, die nog rust krijgt na zijn WK-optredens met Marokko. Potter liet zes andere WK-gangers wel starten, terwijl Reece James, die het eindtoernooi door een knieblessure moest laten schieten, zijn rentree maakte. Na een kwartier dacht de thuisploeg een strafschop te krijgen, nadat Pulisic naar de grond werd getrokken. Arbiter Simon Hooper zag er niets in en liet doorspelen.

Lang hoefde Chelsea niet te treuren om het vermeende penaltymoment, aangezien Havertz drie minuten later voor de openingstreffer zorgde. De Duitse spits rondde een fraaie aanval na een dito voorzet van Sterling bij de tweede paal af. Tien minuten later verdubbelde Mount de marge. Ditmaal was Havertz de aangever, de Engelsman schoot van randje zestien beheerst binnen.

Nog voor rust leken The Blues op een 3-0 voorsprong te komen, ware het niet dat Hooper het doelpunt van Pulisic afkeurde. Havertz zou in aanloop naar het doelpunt een overtreding hebben begaan op Bournemouth-speler Adam Smith. Vlak na rust ging het mis voor pechvogel James, die gehavend naar de kant moest. César Azpilicueta verving hem.

In het restant van het duel kwam Chelsea niet meer in de problemen en wist het zelf weinig grote kansen meer klaar te spelen. Door de zege klimt Chelsea naar de achtste plaats op de ranglijst. Het gat tot de Champions League-plaatsen - Tottenham Hotspur staat vierde - bedraagt nog zes punten.