Klopp over rol Van Dijk in onderhandelingen Gakpo: 'Hij houdt hier van'

Klopp over rol Van Dijk in onderhandelingen Gakpo: 'Hij houdt hier van'

29-12-2022 15:01 Laatste update: 15:15
21

In aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Leicester City heeft Liverpool-trainer Jürgen Klopp veel vragen gekregen over Cody Gakpo. De kersverse aanwinst maakt in principe nog geen minuten in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar.

"Hij is echt een heel goede speler", begint de Duitse oefenmeester vol enthousiasme. "Daarom waren we erg geïnteresseerd om hem binnen te halen en ik ben heel blij dat het is gelukt." 

Volgens Klopp heeft Virgil van Dijk ook een rol van betekenis gespeeld in de transfer van zijn landgenoot. "Het waren hele rappe onderhandelingen. We hadden Virgil niet nodig om hem te overtuigen, maar hij houdt ervan om betrokken te zijn in dit soort zaken."

Gakpo is een veelzijdige spelers en kan op meerdere posities uit de voeten, ziet Klopp. "Hij heeft het meest vanaf links gespeeld, maar in een 4-2-3-1-formatie kan hij op alle vier de posities uit de voeten."

"Er is misschien een klein kansje dat hij minuten kan maken tegen Brentford, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Er ligt nog veel papierwerk en op 1 januari is er een nationale feestdag, maar we wilden sowieso rustig aan doen. Waarschijnlijk debuteert hij tegen Wolves", besluit Klopp.