'Feyenoord doet wanhoopspoging voor Zerrouki en heeft goedkoper alternatief'

'Feyenoord doet wanhoopspoging voor Zerrouki en heeft goedkoper alternatief'

05-01-2023 19:27 Laatste update: 19:45
248

Ramiz Zerrouki is de droomkandidaat van Arne Slot om Feyenoord te versterken. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Maar FC Twente lijkt niet van zins om de vraagprijs te verlagen, waardoor een transferakkoord ver weg is.

Feyenoord heeft zich net als een half jaar geleden gemeld voor Zerrouki. 'Dat zou je gerust kunnen bestempelen als een wanhoopspoging', schrijft het AD, omdat Twente minimaal 7,5 miljoen euro wil zien voor Zerrouki. Feyenoord schat de marktwaarde van de middenvelder 'aanzienlijk lager' en weigert de benodigde miljoenen op tafel te leggen.

Zerrouki wil graag naar Feyenoord, maar heeft een doorlopend contract in Enschede. Als een akkoord deze winter uitblijft, haken de Rotterdammers definitief af.

Sivert Mannsverk geldt als een belangrijk alternatief voor Zerrouki. Een 'stroming in De Kuip' is al langer 'zeer enthousiast' over de twintigjarige middenvelder, klinkt het. Mannsverk staat onder contract bij Molde FK en wordt ook in de gaten gehouden door Premier League-clubs. Volgens het AD is Mannsverk normaal gesproken wel goedkoper dan Zerrouki.

Wat ook een rol speelt, is de nationaliteit van de nieuwe middenvelder. Feyenoord versterkte zich afgelopen zomer met spelers uit alle windstreken. De komst van een Nederland geboren speler (Zerrouki) heeft daardoor de voorkeur boven een buitenlander (Mannsverk).