'Vitesse profiteert van PSV-connectie Cocu en verrast met Isimat-Mirin'

'Vitesse profiteert van PSV-connectie Cocu en verrast met Isimat-Mirin'

10-01-2023 10:21 Laatste update: 10:43
83

Verrassend nieuws uit Arnhem: Vitesse haalt Nicolas Isimat-Mirin terug naar de Eredivisie. De voormalige publiekslieveling van PSV komt vrijwel zeker over van Sporting Kansas City.

Het Eindhovens Dagblad en de Gelderlander maken dinsdagochtend melding van de aanstaande transfer. De komst van Isimat komt uit de koker van Phillip Cocu, die bij PSV jarenlang samenwerkte met de Fransman. Hij werd drie keer landskampioen in Eindhoven.

Vitesse betaalt géén transfersom voor Isimat, die transfervrij overkomt van Kansas City. Zijn contract bij de club die uitkomt in de Major League Soccer liep op 1 januari af. Isimat speelde twee jaar in de Verenigde Staten en was een basisspeler.

Isimat stond eerder onder contract bij Valenciennes, Toulouse, Besiktas en AS Monaco. Bij PSV was hij veruit het meest populair. De Franse publiekslieveling, die 130 keer uitkwam voor de Eindhovenaren, wordt naar alle waarschijnlijkheid de tweede winterversterking van Vitesse, na de terugkeer van Dominik Oroz. Mogelijk tekent Davy Pröpper ook een contract.