LIVE-discussie: Gakpo overleeft schifting bij Liverpool en speelt ook in FA Cup

LIVE-discussie: Gakpo overleeft schifting bij Liverpool en speelt ook in FA Cup

17-01-2023 20:14 Laatste update: 20:25
25

Jürgen Klopp heeft zijn elftal drastisch omgegooid na het 3-0 verlies tegen Brighton and Hove Albion zaterdag. Voor het duel met Wolverhampton Wanderers in de FA Cup kiest de Duitse trainer voor slechts drie namen die in de laatste wedstrijd ook speelden. Één van die drie is Cody Gakpo.

De andere twee spelers die de schifting goed hebben doorstaan zijn Ibrahima Konaté en Thiago. Op doel staat dinsdag Caoimhín Kelleher, de sluitpost die elk duel keept in de FA Cup. Achterin gaat Klopp naast Konaté voor James Milner, Joe Gomez en Konstantinos Tsimikas. Op het middenveld krijgt Thiago gezelschap van Naby Keïta, Stefan Bajcetic en Harvey Elliot. De metgezel van Gakpo in de spits is Fabio Carvalho.

Wolverhampton Wanderers heeft na de dramatische eerste seizoenshelft de weg omhoog weer ingezet. De ploeg klom onder leiding van de nieuwe trainer Julen Lopetegui uit de degradatiezone naar een zestiende plaats in de Premier League. Inmiddels staan ze nog elf punten achter de huidige nummer negen Liverpool. In de League Cup werd de ploeg uit Wolverhampton door Nottingham Forest uitgeschakeld na een spannende penaltyserie, waardoor de FA Cup nog de enige kans is voor een prijs in Wolverhampton.

De opstellingen:

Liverpool: Kelleher; Milner, Gomez, Konaté, Tsimikas; Thiago, Keïta, Bajcetic, Elliot; Gakpo, Carvalho.

Wolverhampton Wanderers: Sa; Lembiska, Toti, Collins, Jonny; Hodge, Neves, Moutinho; Traore, Gimenez, Ait-Nouri.