'Alarmen gaan af' bij Barça: Memphis Depay ontbreekt op de training

'Alarmen gaan af' bij Barça: Memphis Depay ontbreekt op de training

18-01-2023 16:44 Laatste update: 17:32
22

Memphis Depay was woensdag de grote afwezige op de training van FC Barcelona. Volgens Diario SPORT en Mundo Deportivo weet zelfs de Catalaanse club niet waarom de 28-jarige aanvaller niet kwam opdagen. Hij zou niet geblesseerd zijn.

Memphis wordt in verband gebracht met een transfer naar La Liga-rivaal Atlético Madrid. Voorafgaand aan de training sprak Xavi nog over de toekomst van de Oranje-international. "Ik wil met hem spreken zodat ik te weten kan komen of hij wil vertrekken of niet. Naar mijn weten is hij nog steeds onze speler en ben ik erg blij met zijn professionaliteit. Ik reken op hem, ook al is het natuurlijk niet makkelijk wanneer je niet alles speelt", zei de trainer.

Niet veel later kon Xavi dus niet beschikken over Memphis op het trainingsveld. 'De alarmen gaan af', kopt SPORT. 'Binnen de club kennen ze de redenen niet', voegt MD daaraan toe. Memphis zou zelf wel oren hebben naar een overstap naar Atlético, aangezien hij in Camp Nou niet veel aan spelen toekomt. Barça zou niet onwelwillend tegenover een deal staan, maar ligt nog wel dwars. De Madrilenen willen huren, terwijl de Catalanen alleen openstaan voor een verkoop of een spelersruil. Yannick Carrasco werd getipt om de omgekeerde weg te bewandelen.

Of Memphis nu een vertrek probeert te forceren, is niet duidelijk. Ondanks de afwezigheid van Robert Lewandowski bleef de Nederlander eerder deze maand op de bank in de duels met Intercity en Atlético. Xavi koos toen voor respectievelijk Ferran Torres en Ansu Fati in de spits.