Het is rond: Madueke heeft toptransfer naar Chelsea te pakken, miljoenen voor PSV

Het is rond: Madueke heeft toptransfer naar Chelsea te pakken, miljoenen voor PSV

20-01-2023 22:32 Laatste update: 22:42
146

Het is definitief: Noni Madueke heeft zijn toptransfer naar Chelsea te pakken. De Engelse aanvaller is vol trots gepresenteerd door The Blues. PSV ontvangt naar verluidt 38 miljoen euro voor Madueke.

Na 4,5 jaar laat Madueke PSV achter zich. De Eindhovenaren pikten de buitenspeler in de zomer van 2018 op bij Tottenham Hotspur, toen hij nog een jeugdspeler was. Madueke zag in Eindhoven meer perspectief op het behalen van de absolute top. Zijn plan heeft gewerkt: ondanks dat Madueke bij PSV veel geteisterd werd door blessureleed, kon hij genoeg indruk maken om een move naar Chelsea te verdienen. PSV ontvangt nu 38 miljoen euro, meldt het Eindhovens Dagblad.

Wedden

Meer odds

Voor Madueke ligt in Londen een miljoenencontract klaar. Hij tekent een contract tot de zomer van 2030, met de optie voor nog een seizoen. Madueke is de zesde winterversterking van Chelsea, dat deze transferwindow flink met geld strooit. Door de transfer van Madueke gaf de club al meer dan 190 miljoen euro uit deze maand. Eerder kwam onder meer Mykhailo Mudryk voor honderd miljoen euro over van Shakhtar Donetsk.

Madueke moet er met de andere aanwinsten voor gaan zorgen dat het beter gaat draaien bij Chelsea. De club staat nu namelijk teleurstellend tiende in de Premier League.

PSV wil ook de transfermarkt op na het vertrek van eerder Cody Gakpo en nu Madueke. Zij brengen gezamenlijk zo'n negentig miljoen in het laatje. De Eindhovense club zit achter Arnaut Danjuma aan, maar zijn komst wordt een lastig verhaal. Fábio Silva moet gehuurd worden van Wolverhampton Wanderers.