Sabitzer vindt zich in filosofie Ten Hag: 'Ik ben een hele slechte verliezer'

Sabitzer vindt zich in filosofie Ten Hag: 'Ik ben een hele slechte verliezer'

02-02-2023 21:40
17

Marcel Sabitzer kijkt ernaar uit om zijn eerste minuten in het shirt van Manchester United te spelen. De Oostenrijkse middenvelder kwam op het laatste moment op huurbasis naar Engeland, maar wil nu ook alles geven voor de club van manager Erik ten Hag.

Sabitzer is in ieder geval blij dat hij zo kort dag toch nog de overstap kon maken. "Soms moet je in het leven snelle maar ook belangrijke beslissingen tegelijk maken", vertelt de middenvelder op de website van Manchester United. "Vanaf het moment dat ik hoorde over deze kans, wist ik dat dit een juiste stap voor me zou zijn. Ik ben erg competitief en ik wil er altijd voor gaan, daarom ben ik ook zo’n slechte verliezer."

Mede door zijn mentaliteit is Sabitzer ervan overtuigd dat de stijl van Ten Hag hem zeker ligt. "Ik hou van de manier waarop hij zijn teams laat spelen. Ten Hag is een goede coach en ik kijk er erg naar uit om mijn eerste minuten onder hem te kunnen maken." Manchester United was nog op zoek naar een nieuwe middenvelder vanwege de langdurige blessures van Christian Eriksen en Donny van de Beek. Sabitzer werd op Deadline Day gehuurd van Bayern München om deze problemen op te kunnen lossen.