Sparta brengt weer een 'ode aan de nacht' met gitzwart shirt tegen Fortuna Sittard

Sparta brengt weer een 'ode aan de nacht' met gitzwart shirt tegen Fortuna Sittard

03-02-2023 11:52
73

Sparta Rotterdam speelt vrijdagavond tegen Fortuna Sittard in een alternatief inktzwart tenue. De Rotterdammers doen dit als eerbetoon aan het overleden clubicoon Jules Deelder.

Het gitzwarte tenue is van de kousen tot het shirt in de favoriete kleur van Deelder gegoten. De Spartaan in hart en nieren overleed in december 2019. In november kregen de fans het shirt al voor een gedeelte te zien, omdat in die maand de Rotterdamse dichter 78 jaar zou zijn geworden. Vrijdag werd het volledige tricot getoond aan de fans en werd dus bekend gemaakt dat in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard het tenue gedragen gaat worden.

Wedden

Meer odds

Een speler die niet in dit tenue zal verschijnen is Sven Mijnans. De middenvelder maakte op Deadline Day de overstap van de Rotterdammers naar AZ. Ook Bart Vriends en Koki Saito komen niet in actie, zij zijn geblesseerd. Sparta doet het dit seizoen verrassend goed in de Eredivisie. Onder trainer Maurice Steijn staat de Kasteelclub op dit moment zesde op de ranglijst. De achterstand op nummer vijf FC Twente bedraagt nu slechts drie punten.