Pröpper ziet kansen na uitschakeling Twente: 'Hebben we nu wel een voordeel mee'

Pröpper ziet kansen na uitschakeling Twente: 'Hebben we nu wel een voordeel mee'

09-02-2023 21:02 Laatste update: 10-02-2023 11:35
67

Robin Pröpper is van mening dat FC Twente donderdagavond niet onder deed voor tegenstander Ajax. De aanvoerder van de Tukkers zag de Amsterdammers op bepaalde momenten gevaarlijker worden, maar vond het algehele spelbeeld in het voordeel van zijn ploeg.

"We hebben veel strijd geleverd en een aantal goede aanvallen gehad", vertelt de aanvoerder van FC Twente bij ESPN. "Het zat ook niet mee met de kansen, want wij hebben in de eerste en de tweede helft eigenlijk de meeste kansen gecreëerd." Twente moest in de zeventigste minuut het hoofd buigen door een goal van Mohamed Kudus. Door het ontbreken van stootkracht in de slotfase wisten ze de gelijkmaker niet te forceren.

Pröpper zag vooral dat Ajax sterker werd door het inbrengen van Fransisco Conceição vlak voor de goal. "Ze werden net voor die goal ietsjes sterker, waardoor er grotere ruimtes kwamen. Maar ik vond alsnog dat het gelijk op ging. Met die wissel voetbalden zij er iets meer onderuit." Conceição verzorgde samen met Tadic het voorbereidende werk op de goal van Kudus.

De aanvoerder ziet wel dat er kansen liggen nu ze uit het bekertoernooi liggen. Volgens Pröpper heeft zijn ploeg nu een streepje voor in de titelstrijd. "We doen niet onder voor Ajax en dit soort tegenstanders. Er zijn delen van de wedstrijd waarin we goed meedoen en de overhand hebben. Nu zijn we uit de beker en de concurrenten hebben nog Europees voetbal en de beker en daarin hebben wij misschien het voordeel."