Spelersrapport: horroravond in Sevilla levert in totaal acht PSV-onvoldoendes op

Spelersrapport: horroravond in Sevilla levert in totaal acht PSV-onvoldoendes op

16-02-2023 22:56 Laatste update: 17-02-2023 00:22
132

Het zit erop voor PSV: een horroravond in Sevilla wordt afgesloten met een 3-0 verlies en dus lijkt het einde verhaal in de Europa League. Niet geheel verrassend zijn de cijfers dan ook laag.

Walter Benítez - 5,5: Drie tegengoals en dan kun je onmogelijk tevreden zijn over je eigen presteren, maar we willen benadrukken dat Benítez zeker niet schuldig is aan de nederlaag, omdat twee van de drie tegengoals simpelweg onhoudbaar was.

Jordan Teze - 4,5: Eén van de dissonanten bij PSV, zo niet dé dissonant. Haalde in de eerste helft al geen hoog niveau, maar zakte in de tweede helft nog verder weg. Zat er bij de 2-0 van Ocampos niet kort genoeg op en dat mag Teze kwalijk worden genomen.

André Ramalho - 5: Voor Ramalho geldt min of meer hetzelfde als bij Teze. De Braziliaan zat er in de eerste helft een paar keer kort op, maar had in de tweede helft veel meer thuis moeten geven. Juist dát wordt verwacht van iemand als Ramalho wanneer het niet loopt bij PSV.

Jarred Branthwaite - 6: Van de vier PSV-verdedigers de meest stabiele. Haalde in de eerste helft een behoorlijk niveau en werkte veel weg, verdween in de tweede helft redelijk in de anonimiteit, maar ook Branthwaite mag tegelijkertijd kritisch naar zichzelf kijken.

Patrick van Aanholt - 6: Bewees in fases zijn meerwaarde voor PSV. Want zat de ploeg van Ruud van Nistelrooij er even doorheen, dan zweepte Van Aanholt zijn ploeggenoten op. Dit is wat ze nodig hebben in Eindhoven, maar dan zal het voetballend een stuk beter moeten.

Guus Til - 4: De 3-0 van Gudelj was het dieptepunt in de wedstrijd van Til, die een belabberd duel in Sevilla afwerkte. Het liefste zal hij in bed kruipen en het kussen over zijn hoofd trekken.

Ibrahim Sangaré - 5,5: De man die afgelopen zomer volgens de kenners nog veertig miljoen euro waard was, slaagde er in Sevilla niet in om PSV bij de hand te nemen. Daar is alles mee gezegd.

Joey Veerman - 4,5: Had het schot op de paal een doelpunt geweest, dan was het cijfer voor Veerman wat hoger. Nu blijft hij vanwege een zeer matige wedstrijd achter met een 4,5. Weer lukte het Veerman niet om écht zijn stempel te drukken, hoewel vrijwel iedereen ziet dat Veerman absoluut het PSV-niveau heeft.

Ismael Saibari - 4,5: Begon nog sterk en bedrijvig, kreeg een megakans, maar miste. Haalde daarna een bedenkelijk niveau. Duidelijk is dat er in de Europa League meer gevraagd wordt dan in de Keuken Kampioen Divisie.

Luuk de Jong - 4: Hoofdverantwoordelijk voor het tegendoelpunt van PSV vlak voor rust. Een veel te nonchalante bal met buitenkant voet, zo in de voeten van een Sevilla-speler. Kort daarna stond het 1-0. De Jong maakte verder weinig kans tegen de Spaanse verdedigers. Het hoogtepunt van zijn wedstrijd was zijn wissel, waarbij hij bedankt werd door de Sevilla-aanhang.

Xavi Simons - 6,5: Bewees andermaal zijn status als toptalent in Europa. Versnellen, vertragen, dieptepasses, gif: Simons had het ook in Sevilla keurig voor elkaar, maar maakte in de tweede helft knullige foutjes. Wat zullen de scouts hebben opgeschreven?

Invallers
Fabio Silva - 5: Bedrijvig, dat wel, maar verder had PSV weinig aan de invalbeurt van Silva, die wel nog een grote kans op 3-1 kreeg. 

Thorgan Hazard - 4,5: Begon ijzersterk aan zijn periode bij PSV door steeds wat te laten zien na zijn invalbeurt, maar tegen Sevilla was het omgekeerde het geval.

Mauro Junior - : Speelde te kort voor een beoordeling.

Armando Obispo - : Speelde te kort voor een beoordeling.

Phillipp Mwene - : Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Ruud van Nistelrooij - 5: Zal Van Nistelrooij achteraf blij zijn geweest met de keuzes die hij gemaakt heeft? PSV speelde een redelijke eerste helft, maar zakte in de tweede helft volledig door het ijs en Van Nistelrooij kon niets doen om het tij te keren. Lijkt zijn krediet om steeds voor oogappels als Saibari te kiezen langzaam te verspelen.