Van Dijk trots na Liverpool-rentree: 'Zijn het enige team dat hier heeft gewonnen'

Van Dijk trots na Liverpool-rentree: 'Zijn het enige team dat hier heeft gewonnen'

18-02-2023 21:26
7

Virgil van Dijk is weer terug bij Liverpool en vierde dat zaterdagavond met een 0-2 overwinning op bezoek bij Newcastle United. De Nederlandse verdediger is trots op zijn medespelers, die in vijf dagen tijd twee overwinningen wisten te boeken.

Darwin Núñez en Cody Gakpo gidste Liverpool langs Newcastle, dat in de openingsfase ook nog doelman Nick Pope na een bizarre handsbal met rood zag vertrekken. "Ik ben heel erg trots op de jongens. We zijn het enige team dat hier tot nu toe heeft gewonnen. Dat zegt wel iets", aldus Van Dijk na afloop in gesprek met Sky Sports. 

"Het was voor ons belangrijk om na de overwinning op Everton (2-0, red.) de stijgende lijn vast te houden en om ook hier te winnen", zo vervolgt de aanvoerder van Oranje. "We hebben een moeilijke tijd achter de rug, maar laten we hopen dat het vanaf nu steeds beter gaat. Dit seizoen hebben we al vaker gezien dat iedereen elkaar kan verslaan."

Van Dijk is blij om weer op het veld te staan. "Het waren zware weken voor mij, maar uiteindelijk staat voor elk mens gezondheid op één. Ik heb hard gewerkt om terug te keren en ik ben blij dat ik in dit duel mijn bijdrage heb geleverd. Het is nu een kwestie van herstellen voor de komende wedstrijden tegen Real Madrid."

Komende dinsdag ontvangt Liverpool de Spaanse grootmacht op Anfield. De aftrap van van het Champions League-duel is om 21.00 uur.