AZ boekt minimale overwinning op Vitesse en staat voorlopig tweede in Eredivisie

03-03-2023 21:54 Laatste update: 22:00
76

AZ heeft vrijdagavond de inhaalwedstrijd tegen Vitesse met 0-1 gewonnen. Jesper Karlsson tekende halverwege de eerste helft voor het enige doelpunt van de avond, die in het teken stond van 'Mister Vitesse', ofwel Theo Bos.

Voorafgaand aan het duel brachten de supporters van Vitesse een prachtig eerbetoon aan Bos, voormalig speler en trainer van de club. De eerste helft was vrij matig. Het hoogtepunt vond plaats na 29 minuten spelen, toen Karlsson voor de 0-1 zorgde.

De vleugelaanvaller schoot met rechts in de korte hoek. Vitesse-doelman Kjell Scherpen, die vrijdagmiddag werd opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, zag er bij de tegentreffer niet heel goed uit.

In de 64e minuut vergat de ploeg van trainer Pascal Jansen op een 0-2 voorsprong te komen. Djordje Mihailovic schoot hard op de lat. De thuisploeg, die afgelopen zondag in eigen huis ook al van Ajax verloor, had weinig in de melk te brokkelen.

De Alkmaarders speelden het duel uiteindelijk vrij makkelijk uit en klimmen in ieder geval voor even weer over Ajax heen. Komende dinsdag wacht het eerste treffen met Lazio in het Conference League-tweeluik.