Jans vergevingsgezind na comeback: 'Het blijven mensen en die maken fouten'

Jans vergevingsgezind na comeback: 'Het blijven mensen en die maken fouten'

05-03-2023 08:20
29

FC Twente-coach Ron Jans bekijkt het gelijke spel tegen sc Heerenveen van de positieve kant. Hoewel de Tukkers een 3-1 voorsprong uit handen gaven in de eigen Grolsch Veste (3-3), ziet hij de nodige lichtpuntjes.

Jans erkent dat Twente een mindere periode doormaakt, maar zag zijn team zaterdag de juiste reactie geven. "Er ging veel meer goed dan mis. Ik vind dat we vandaag echt iets hebben rechtgezet met heel veel jongens die er niet bij waren", vertelt de trainer aan RTV Oost. "Maar we hadden deze wedstrijd moeten winnen. We hadden het af moeten maken aan de voorkant. We hadden beter moeten verdedigen aan de achterkant. Dus ik ben veel meer positief dan negatief."

Opvallend genoeg kreeg Twente twee doelpunten tegen uit een hoekschop, maar dit baart Jans niet veel zorgen. "We gaan de beelden weer bekijken en dan zeggen we: jij had dit moeten doen en jij had dat moeten doen. Maar bij elke competitie of toernooi is het zo dat dertig procent van de doelpunten worden gemaakt uit spelhervattingen. Als dat nooit mag, zou er dus nooit uit een spelhervatting gescoord worden. En dat blijft maar doorgaan. Het blijven mensen en die maken fouten."