Jack van Gelder beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag: 'Misplaatste grap'

Jack van Gelder beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag: 'Misplaatste grap'

09-03-2023 21:26 Laatste update: 21:56
193

Jack van Gelder is één van de presentatoren die werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. De oud-commentator zou zich twee keer verbaal hebben uitgelaten en dit werd gemeld bij externe vertrouwenspersonen toen hij nog presentator was.

In de talkshow HLF8 vertelt Van Gelder zelf over de aantijgingen gericht aan zijn adres. "Een opmerkelijk verhaal. Zij vroeg toen of ik haar mentor wilde zijn. En toen zou ik de opmerking hebben gemaakt: 'Als je bij me in bad komt zitten, prima.' Nou dat is voor mij een grap, alleen is dat bij haar behoorlijk hard aangekomen, zo blijkt. Het was een misplaatste grap."

Het ging hier om een collega-presentatrice, die de Volkskrant in een uitgebreid stuk bij naam zal noemen. De incidenten werden gemeld bij een externe vertrouwenspersoon, maar volgens Van Gelder is hij zelf nooit gevraagd naar zijn kant van het verhaal.

Tijdens het tweede incident zou Van Gelder zijn collega daadwerkelijk hebben uitgescholden tijdens een ruzie over wie er naar het EK 2012 mocht in Polen en Oekraïne. Het zou hier gaan om het woord 'hoer of andere bewoordingen'. "We zeggen allemaal wel eens iets in een opwelling. Maar zoals ik het nu vertel, zo is het gegaan."