'Tedesco mag verkondigen dat België niet dood was, wij hadden die indruk wel'

'Tedesco mag verkondigen dat België niet dood was, wij hadden die indruk wel'

29-03-2023 14:45 Laatste update: 14:55
22

België heeft niet alleen indruk in België gemaakt, maar ook daarbuiten. Aanleiding is de 2-3 overwinning op Duitsland van dinsdag.

"Ik ben zeer tevreden, niet alleen van het resultaat, maar ook over de manier van spelen. De eerste dertig minuten waren echt goed. We hadden het wel moeten afmaken", begon bondscoach Domenico Tedesco zijn uitleg voor de camera van VTM. "Ik wilde dat we met veel lef speelden en druk zetten. We hebben daarvoor de spelers. Dit moeten we negentig minuten kunnen volhouden. In de tweede helft liep het minder. Dat is een werkpunt."

"We wilden sterk beginnen, Duitsland verrassen vanaf de eerste minuten. Dat lukte, maar we konden ook goed counteren. We vonden steeds de vrije man. Het enige jammere van dit eerste half uur is dat we de wedstrijd hadden kunnen afmaken en met 0-3 of 0-4 hadden kunnen leiden."

België heeft een hoop indruk gemaakt tegen de Duitsers. Dat was nodig na het mislukte WK in Qatar. "Door de enorme drive die er bij de Rode Duivels was, is er onwaarschijnlijke reclame gemaakt. Precies wat we nodig hadden na Qatar", zegt de analist Peter Vandenbempt bij Sporza. "Tedesco mag dan wel verkondigen dat onze nationale ploeg niet dood was: wij hadden die indruk wel. Er was veel negativiteit door tegenvallende resultaten en een teleurstellend niveau."

Vandenbempt blikt ook nog kritisch terug op Roberto Martínez, de voorganger van Tedesco bij de Rode Duivels. "Iedereen was uitgekeken op Roberto Martínez. Zijn aanpak was uitgewoond, er zat geen enkele vernieuwing meer in en sommige spelers werden veel te lang meegesleept."