KNVB maakt melding van cyberinbraak: 'Helaas op dit moment geen beter bericht'

KNVB maakt melding van cyberinbraak: 'Helaas op dit moment geen beter bericht'

04-04-2023 08:44
22

De KNVB is getroffen door een cyberinbraak. De persoonlijke gegevens van medewerkers zijn illegaal in handen gekomen van cybercriminelen, meldt de voetbalbond in een verklaring op zijn website.

Het gaat om een inbraak op het ICT-netwerk op de KNVB Campus in Zeist, het hoofdkantoor. De bond laat alle servers grondig onderzoeken om uit te zoeken wat de impact precies is. 

'Eerder werd al duidelijk dat de primaire bedrijfsvoering niet in gevaar komt en dat bijvoorbeeld emailsystemen buiten schot zijn gebleven. Het voetbal gaat dus gewoon door zoals gepland. Maar nu is ook helder dat de cybercriminelen persoonlijke gegevens van KNVB-medewerkers illegaal in handen hebben gekregen. Er wordt nader uitgezocht om welke gegevens dit gaat, stelt de KNVB in een verklaring.

'Steeds meer organisaties worden geconfronteerd met cybercriminaliteit. De KNVB is hier ondanks ons beveiligingssysteem nu ook het slachtoffer van geworden. We vinden het vooral heel erg dat onze medewerkers hier mogelijk mee te maken krijgen. Helaas hebben we op dit moment geen beter bericht. We doen er alles aan om de problemen te beperken', schrijven Marianne van Leeuwen en Jan Dirk van der Zee namens de directie.