PEC Zwolle moet promotie nog even uitstellen, Heracles onderuit in bizar duel

07-04-2023 21:59 Laatste update: 22:24
22

PEC Zwolle moet het kampioenschap nog even uitstellen. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie ging vrijdagavond onderuit tegen FC Eindhoven. Heracles Almelo profiteerde daar niet van en liep op bezoek bij De Graafschap tegen een spectaculaire nederlaag aan.

FC Eindhoven - PEC Zwolle
PEC had vrijdag promotie naar de Eredivisie al veilig kunnen stellen. Daarvoor moest het zelf winnen van Eindhoven en een handje geholpen worden door Almere City. Dat lukte niet in een zeer vermakelijk duel.

Zwolle kwam op voorsprong via Lennart Thy, maar kreeg na tien minuten alweer de 1-1 via Charles-Andreas Brym om de oren. In een doelpuntrijk eerste bedrijf kwam Eindhoven via Collin Seedorf na een halfuur op 2-1, waarna Thy nog voor rust de 2-2 maakte. De tweede helft was voor de thuisploeg. Brym maakte in de zeventigste minuut zijn tweede van de avond. Naoufal Bannis tekende zelfs voor een vierde Eindhoven-treffer.

De Graafschap - Heracles Almelo
Verrassend genoeg ging tegelijkertijd ook Heracles onderuit in een eveneens vermakelijk duel met De Graafschap. Devin Haen kopte de thuisploeg al snel op voorsprong, waarna Rente slechts vier minuten later alweer de 1-1 maakte.

De daaropvolgende vijftien minuten werd er nog twee keer gescoord. Eerst vond De Graafschap-aanvaller Basar Önal op heerlijke wijze het net, waarna Luca Schoofs de schade voor Heracles weer ongedaan maakte. Camiel Neghli liet De Vijverberg in de 59e minuut weer opveren met de 3-2 voor De Graafschap, die lange tijd niet in gevaar kwam. Tot de 81e minuut, toen Sven Sonnenberg Heracles toch nog één punt leek te bezorgen. Maar niets bleek minder waar. Jeffry Fortesen Charlison Benschop deden nog een duit in het zakje: 5-3.