Veelbesproken Yilmaz lichtte Fortuna Sittard-spelers al in: 'Ik wist ervan'

Veelbesproken Yilmaz lichtte Fortuna Sittard-spelers al in: 'Ik wist ervan'

09-04-2023 21:26
6

De selectie van Fortuna Sittard stond vorige week zondag niet meer te kijken van de opmerkelijke 'afscheidsrede' van Burak Yilmaz. De Turkse spits had het even daarvoor al gedeeld in de groepsapp, vertelt ploeggenoot Oguzhan Özyakup.

"Ik wist er al van. Hij had het in de groep gegooid, daarna dus op social media", onthult Özyakup voor de camera van ESPN. Hij zegt de reactie van Yilmaz te kunnen begrijpen. "Hij is de aanvoerder, komt op voor de groep. Op dat moment moest hij dat doen en heeft hij dat ook gedaan."

Na een woelige week in Sittard droeg Yilmaz tegen Ajax 'gewoon' de aanvoerdersband. Özyakup vindt alle aandacht wat overtrokken. "Weet je, ik heb in Turkije gevoetbald. Dan maak je dit vaker mee. Het is zonde, want je hebt al vroeg in het seizoen 32 punten, dan kun je er eigenlijk van genieten. Dat lukt nu niet echt. Dan ga je naar Ajax. Wordt het 4-0, krijg je een pak slaag, dat helpt niet mee. We gaan vanaf nu maar proberen om er het mooiste van te maken dit seizoen."

Achter het opmerkelijke statement van Yilmaz schuilde volgens technisch manager Sjoerd Ars 'een combinatie van frustratie en emotie'. De spits zou niet helemaal tevreden zijn met over eigen prestaties en de wisselwerking met het publiek. Naar verluidt spelen ook de te laat uitbetaalde salarissen bij Fortuna een rol, al wordt dat ontkend door de club.